Renewed Home in Dublin Boasting Wooden Details And A Brick Fence
Architecture

Renewed Home in Dublin Boasting Wooden Details And A Brick Fence

Advertising

The brief was to transform a dull 1970′s home located in Dublin, Ireland, into a modern, warm and welcoming living space. The client requested an energy efficient home on a budget, with beautiful views over the site. Due to all these requests, Casa en Anville (known better as House on Anville Mount) became, at this point, a challenging and attractive project. Aughey O’flaherty Architects worked on the new design, focusing on natural ventilation, spaciousness and orientation. Despite its reduced surface (it spreads over 250 square meters), the open plan living room, the transparency and the floor-to-ceiling windows enhance the feeling of space and breeziness.

The brick house (the entire structure is covered in bricks) is an inspired blend of traditional and new. On one hand, you have the prefabricated timber structure, modern and  neat and on the other hand, you have the brick design, traditional and warm. Casa en Anville features a beautiful green mini-courtyard, with a small jacuzzi where you can sit and relax. Three façades (the east, west and north) are thermally efficient. The south façade boasts specially designed windows that maximise the solar heat gain.

  • Bricks
  • Casa en Anville
  • Courtyard Green Grass
  • Details House Plan
  • Exterior And Bricks
  • Front View Casa en Anville
  • Hallway
  • House And Courtyard
  • House Plan
  • Kitchen
  • Minimalist Decor
  • Seamless Transition
  • Section Courtyard
  • Site Plan
  • Small Courtyard
  • Spaciousness
  • Wooden Decor

0 comments