Front View

Meet Casa Sulla Morella, an exquisite sustainable house equipped with solar panels, designed by Andrea Oliva Architetto in Castelnovo Sotto, Reggio Emilia, Italy. The residential project has an intriguing smart design aiming to get the utmost of the sun’s light and warmth while keeping a very modern look. “Inserted between rural landscape and observer to 60 mt from the road, suspended by the ground to protection of the tall stratum of superficial wather and to memory of the installations “terramare”, the residence is composed of two staggered elements to northeast: the porch or climatic mitigator and the housing space or insulating body.”

Geometric Shaped House

Floor-to-ceiling windows allow the natural light to flood the interior creating a warm home environment. The rectangular parallelepiped house, with a white frame surrounding it, is structured on two levels. It boasts a huge cut out, which create a magical atmosphere during nighttime. Due to the special lighting system, the house literally glows in the dark. Its monolithic aspect and its simplicity make Casa Sulla Morella stand out. The interior is bright, airy and the dominant colours are different shades of browns and beige.

House View
Details Structure
Side View
Site View
Impeccable White
Evening View Cut Out
Cut Out View
Amazing Glow in the Dark Effect
Interesting Staircase
Details Fabric
House Plan
First Floor Plan
Details Construction
Sections
Sketch
Sustainable Plan
Sketch Drawing