Sustainable Retreat Offering a Great Living Standard in the UK: New Forest House
Architecture

Sustainable Retreat Offering a Great Living Standard in the UK: New Forest House

Two simple-shaped volumes located along a spine wall make up the New Forest House designed by PAD studio in New Forest National Park, UK. According to the architects, the main objective was “to create a simple building whose form, scale materials and detail reinforce the character, distinctiveness and history of the site locally and within the wider context of the New Forest“. Moreover, the 120 sqm residence was developed using sustainable, durable and locally sourced materials where possible.

Despite the fact that major efforts were invested in keeping the project’s impact on the environment as low as possible, the living standard is high: “Upon arrival the wall screens distant views to the South focusing attention upon the ancient beech trees to the North. Stepping through a gap in the wall the experience changes as the site gradually unfolds and the landscape beyond is revealed“. The interiors are spacious and bright, featuring modern design arrangements and plenty of natural light.

  • architecture forest_house
  • design forest_house
  • exterior forest_house
  • forest_house (4)
  • forest_house (5)
  • forest_house (6)
  • forest_house (7)
  • forest_house (8)
  • forest_house (9)
  • forest_house (10)
  • forest_house (11)
  • forest_house (12)
  • forest_house (13)

0 comments