Modern Composition in Black&White : Room 407 Project in Tokyo
Apartments

Modern Composition in Black&White : Room 407 Project in Tokyo



Located in the financial district of Tokyo, this apartment is a home renovation envisioned for a couple with a busy lifestyle. According to the architects at studio PANDA, the owners requested a place with many storage solutions, openness and transparency. The brief also involved the existence of an open plan living and dining space space, master bedroom, study and guest room (to be converted to child’s room in the future).

You can observe the solution provided by the designers in the photos below: a clean minimalist black & white apartment, with plenty of hidden cases and shelves, maximizing available space: “All rooms are located in sequence along the new diagonal axis. The black and white diagonal split creates exaggerated perspective effect so that the space feels more spacious. And rooms that require privacy are located at both ends of the spatial sequence.” I can not shake off the feeling that this apartment could use a little color-how do you find it?

  • apartment room_407
  • black white room_407
  • interior room_407
  • room_407 (4)
  • room_407 (5)
  • room_407 (6)
  • room_407 (7)
  • room_407 (8)
  • room_407 (9)
  • room_407 (10)
  • room_407 (11)
  • room_407 (12)
  • room_407 (13)

0 comments