Architecture

Rectangular Box Optimized for Contemporary Living: SL House in Tel Aviv, Israel

advertise here

SL House is a modern-minimalist suburb residence built on a plot of 475 square meters in Tel Aviv, Israel. Its shape resembles that of a rectangular box, transparent on its front and back and opaque on the sides. Gray plaster was chosen for the exterior finish, subtly contrasting the surface of the swimming pool it neighbors, as well as the vivid green backyard. The creative team at Domb Architects divided the house in two functional areas, separated by a large void.

The first level of the residence accommodates the social areas: a generously-sized living room, with plenty of space for having guests over and a dining table for six. Wide glass doors allow natural light inside, together with the fresh garden atmosphere. The bedrooms are located on the second level. There is also a basement, providing enough space for various games and a fitness center.

  • architecture SL Residence
  • design SL Residence
  • exterior SL Residence
  • SL Residence (4)
  • SL Residence (5)
  • SL Residence (6)
  • SL Residence (7)
  • SL Residence (8)
  • SL Residence (9)
  • SL Residence (10)
  • SL Residence (11)
  • SL Residence (12)
  • SL Residence (13)
  • SL Residence (14)
  • SL Residence (15)
  • SL Residence (16)
  • SL Residence (17)
  • SL Residence (18)
  • SL Residence (19)
  • SL Residence (20)

0 comments