Polymur Architecture have recently completed the development of a highly modern residence, situated in a rural agricultural village of Gangneung. The project is described as a modern interpretation of a traditional Korean villa with linear volumes to maximize the contact with external spaces. Its name- Living Knot- suggests the junction of the two main volumes, emphasized by the use of different materials.

The residence is not just divided visually, but also functionally: “The two rings of volumes sharing the circulation space of the house separate the private living spaces and the more public area within the house. In the design process, the interaction between them produces a certain indeterminacy which triggers spontaneous use of space.” Each interior is characterized by a large amount of openness, one of the main features “borrowed” from the traditional Korean villa design. [Photographs: Kyungsub Shin]