The bohemian region of Saint Marcel, Indre, France showcases a verity of possibilities when it comes to relaxing and spending your free time in nature. Traditional, quiet and away from a crowded lifestyle, the small commune is a wonderful place to have a home (or a vacation house). Maison A+C is a project defined in 2011 by Atelier Alassouer. The residence has two different entries. The main entry is kept at the street level. Its facade looks neat and simple, but the back of the house, instead is a little raised above the ground level, offering a more interesting view over the garden, a small green oasis sprinkled with pine trees. The living area are kept at the garden level, while the bedrooms and the washrooms, at the street level.

The south orientation suffered some transformations: a wooden “cube” has been added to expand the space and make the spot more comfortable. The interior is modern and colourful, a a result of using splashes of green and red. The modern “acquisition” (the wooden structure) has wide windows and probably the most interesting view. There’s also a small terrace where can you sit and enjoy the morning coffee while enjoying sunny days.