The grand rooms, majestic staircase and natural lighting of the initial building of the Amsterdam Stedelijk Museum created in 1895 were retained in an “updated” modern version of the landmark. Benthem Crouwel Architects envisioned a bold addition for the famous contemporary art museum, situated next to the Van Gogh Museum and the Concertgebouw. The massive white volume provides more space for exhibitions and its interior design is said to blend in with the overall inner appearance of the main building.

The architects describe some of the features of the contemporary Stedelijk museum of art in Amsterdam: “From the entrance, visitors can familiarize themselves with the different routes that are possible through the building. The routing can be controlled by the programming, but is not mandatory in one direction. Thus it is possible to walk directly into the old building to follow the various circuits. The monumental staircase remained and continues to have an important function in the routing.” Amsterdam enthusiasts worldwide, how would you comment on this new architecture addition to the city’s landscape?