Altius Architecture completed the design for an imposing modern home located on an urban lot on Beech Avenue in Toronto’s Beach neighborhood, Canada. The 2200 square foot house was built on a steep terrain and the architects’ main objective was to develop an accessible crib, appropriate for children as for an occupant in a wheelchair.

The universal design of the residence was aimed at living spaces that will function for generations: “A glassy double height dining room suggests a transparent division between the public spaces at the front and the private spaces at the rear of the lot. A generous front porch extends the living spaces toward the street and connects the house to the eclectic fabric of the neighborhood. Large spaces and fluid circulation routes contribute to the flexibility and accessibility of the house“. Advanced lighting and control systems with iPhone and iPad connectivity are an integrated factor in the design, ensuring overall ease of use.