Sustainable and Futuristic Architecture in Stuttgart: OLS House

Sustainable and Futuristic Architecture in Stuttgart: OLS House

Organic shapes achieved with unexpected curves are the defining elements for the design of OLS House near Stuttgart, Germany. The reinforced concrete residence was developed by J.Mayer H. Architects to meet the living needs of a family of four. Slats and anti-glare sheeting provide sun protection and the roof, built with zinc plate cladding is fitted with solar panels.

According to the architects, OLS House is divided into “an elevated ground floor with entrance area, utility room and spa, and a second floor with an open, flowing floor plan containing the living, dining and kitchen areas. Full-height glazing provides a free view of the valley and terrace looking over the garden area. Upstairs are the sleeping areas, dressing rooms and bathrooms. The central design element is a sculptural staircase that connects all three levels“. The outside-inside design unity is striking and ultimately inspiring-have a look!

  • architecture OLS House
  • design OLS House
  • exterior OLS House
  • OLS House (4)
  • OLS House (5)
  • OLS House (6)
  • OLS House (7)
  • OLS House (8)
  • OLS House (9)
  • OLS House (10)
  • OLS House (11)
  • OLS House (12)
  • OLS House (13)
  • OLS House (14)
  • OLS House (15)
  • OLS House (16)
  • residence plans (1)
  • residence plans (2)
  • residence plans (3)

0 comments