Architecture

Clean Lines and Maximized Views Defining Bug Bay Bach House

advertise here

The creative team at COA in collaboration with Fuchs, Wacker Architekten developed Bug Bay Bach House, a modern residence in Cape Town, South Africa. Built around a central leisure space, the residence ensures a high degree of openness and diverse views from each of its rooms. Clean lines together with timber paneling and deck on the base level ensure a pleasant visual exterior of this modern project located just steps away from the beach.

According to the architects, Bug Bay Beach House was especially designed to “maximize the beach lifestyle and views, while enjoying the duality of the wind protected courtyard pool and garden. Focusing on passive design principles this house is also layered with an extensive sliding timber shutter system that allows the building to be manipulated to suit the changing sun and weather patterns”. The interiors are spacious and bright, paying tribute to minimalist arrangements.

  • architecture big-bay modern residence
  • big-bay modern residence (3)
  • big-bay modern residence (5)
  • big-bay modern residence (6)
  • big-bay modern residence (7)
  • big-bay modern residence (8)
  • big-bay modern residence (9)
  • big-bay modern residence (10)
  • big-bay modern residence (11)
  • big-bay modern residence (12)
  • big-bay modern residence (13)
  • big-bay modern residence (14)
  • big-bay modern residence
  • exterior big-bay modern residence

0 comments