Central Arquitectos completed the design for a 465 square meter social venue located in Braga, Portugal. The challenge proposed was to design a Bar located in a preexisting building, a space with the characteristics of a private living room. The project explores the creation of a noble and refined place with a strong oriental inspiration. A mixture of noble materials such as marble, wood and gilt metal combined with a palette of warm colors and textured fabrics offers a cozy and comfortable ambient. A monumental hall marks the entrance with a contemporary style and leads to the living room of the bar.

The use of mirrors reflects the ceiling´s delicate decorative and other architectural details of the interior environment. The design of the ceiling comes from a reinterpretation of an oriental motif, standardized by a module that materializes a delicate mesh strongly emphasized by indirect lighting application. The lighting has been designed to reflect and accentuate the elegance of the space. The bar space transports you to a warm environment where a fascinating blend of traditional and contemporary evocative elements lead the client to a private living room. [ Photos and information received via e-mail by Central Arquitectos; Photography: Joao Morgado – Architecture Photography]