Wairau-House

A pattern of the rural landscape, the house located in Wairau Valley mixes concrete with wood, unveiling a particularly beautiful home, rich in pavilions and open spaces. The Parsons Architects, the firm responsible with defining this residential project, envisioned a place that emerges with the landscape. The Eucalyptus Saligna wood is very present throughout the house, creating a particular warm feeling of coziness. It’s interesting how concrete and wood complete each other. Everything is carefully balanced and in touch with the nature: “The owners were keen for a house that had a connection to the land spatially and materially. They were interested in occupying the site with a sense of encampment, where different interlinked pavilions offered different areas of occupation and privacy or openness.”

View-With-Lounge-and-Swimming-Pool

Moreover, the view is breathtaking, enhancing the feeling of relaxation. The social area is supported by glass walls, offering to the inhabitant a full view over the courtyard and the rocky landscape. The house looks like a very summer retreat, with an “industrial-like” look. The swimming pool and the terrace complete the exterior décor. How do you find this house and is this something you would choose for yourself?

Swimming-Pool
Pavilion-House
Concrete-Layers
Concrete-Exterior-Details
Concrete-and-Pebbles
Garden-and-Concrete
Fireplace
Kitchen
Kitchen-Details
House-Details
Fluid-Space
Wood-and-Concrete
Ground-Plan