Japanese House Reflecting a Special Connection With the Environment
Architecture

Japanese House Reflecting a Special Connection With the Environment


It is commonly said that circles and spheres are related to accomplishment and perfection. The Pit House, a project developed by UID Architects, in Japan, is one of the most amazing and bizarre living spaces we’ve ever seen. Embracing nature, the house reflects this human need to belong to a whole. The idea of unity, perfect symmetry and fullness is reflected through circularity. Structured around a central circular opening, the living space is a spot dedicated to meditation, surrounded by trees, lush vegetation and pebble stones.

The clients requested a compact house, that focuses on bringing details of green inside. Steel, wood and glass are the main used materials. The first floor is raised with one meter above the ground on a steel structure. As a result, the inhabitant can admire a panoramic view over the city. The interior uses simple design and minimalistic furniture items. Light bulbs hang from the ceiling, intersecting with the trees branches. The result: a joyful play of light and shadows. Breezy, environmentally friendly and cozy, the Pit House invites you to find your spot, sit down and relax. Bohemian, simple and innovative, it encourages an unconventional lifestyle, creating a strong connection between the nature and man. Would you choose such a concept for your home if you would have a choice?

  • Circularity
  • Inspirational-Circular-Space
  • Interior-Embracing-Nature
  • Meditation-Space
  • Nature-and-Living-Space
  • Overview
  • Pit-House-By-Night
  • Pit-House-Environment-Connection
  • Pit-House
  • Seen-From-Above
  • Stairs
  • Stones-
  • Study-Area-and-View-Over-Main-Floor
  • Upper-Level-View

One comment