A large rain-forest reserve neighboring the beach of Baleia was considered as the perfect location for this modern project developed by Studio Arthur Casas on the northern coast of São Paulo. According to the architects, “the four buildings which make up the property were positioned diagonally on a small plot of land, mimicking the topography of the site. By using the wall of the neighboring residence, intimate spaces were created for the adjacent structures providing views of the encompassing landscape while maintaining high levels of privacy for the inhabitants“.

One of the most appealing features of the residence is an interior garden, connecting the two volumes of the building, through a special corridor. The service areas, such as the kitchen and dining room are located in the first block, also accommodating the double height, open plan living space, opening up towards the terrace and swimming pool. The bedrooms are located on the second level, offering perfect sea views. Be sure to have a look at the architecture plans below, for a better understanding of the project.