Govaert & Vanhoutte Architecten designed the elegant Villa Roces,  a modern home located in Bruges, Belgium. The project exhibits a high degree of transparency while providing a response to the small amount of natural lighting that comes from living in a wooded area. A single rectangular volume resembling a large transparent box was cleverly designed inside and out, in order to meet the living expectations of the inhabitants. A 50m long wall functions as a backdrop for the transparent volume and ensures a good level of privacy. The use of split levels explain the overall low hight of the residence, with the objective of minimizing its effect on the environment. The kitchen, dining and living room are located on the full-height bottom level. Situated one above the other, the bedroom section of the children area and the master bedroom inspire coziness and serenity. [Photography by Tim Van De Velde]