Irregular Black Box-Shaped Residence in Tokyo: Hansha Reflection House
Architecture

Irregular Black Box-Shaped Residence in Tokyo: Hansha Reflection House


Hansha Reflection House is a diverse architecture project in Tokyo, envisioned and implemented by Studio SKLIM. The residence is situated at the entrance of a picturesque park and built with the purpose of taking in its healthy environment. With an exterior that reflects the surrounding landscape, the name of the house comes as no surprise. The outer form also reflects the inner structure: “The programmatic zones of Public, Service and Private spatially organized the house into 3 distinct zones with further punctuation of the main massing with the Landscape element; providing spaces for the courtyard and roof deck. This base form was further chiseled with structure, daylight/ventilation and viewpoint concerns”. The interiors are minimalist, airy and spacious, paying tribute to functionality. Overlooking the park, the living room, kitchen and dining room are combined into a single space which also acts as the core of the project.

  • Japanese architecture(1)
  • Japanese architecture(2)
  • Japanese architecture(3)
  • Japanese architecture(4)
  • Japanese architecture(5)
  • Japanese architecture(6)
  • Japanese architecture(7)
  • Japanese architecture(8)
  • Japanese architecture(9)
  • Japanese architecture(10)
  • Japanese architecture(11)
  • Japanese architecture(12)
  • Japanese architecture(13)
  • Japanese architecture(14)
  • Japanese architecture(15)
  • Japanese architecture(16)
  • Japanese architecture(17)
  • Japanese architecture(18)
  • Japanese architecture(19)
  • Japanese architecture(20)
  • Japanese architecture(21)
  • Japanese architecture(22)
  • Japanese architecture(23)
  • Japanese architecture(24)
  • Japanese architecture(25)
  • Japanese architecture(26)
  • Japanese architecture(27)

0 comments