An elevated V-shaped floor plan set the tone for this summer house’s cheery architecture imagined by Copenhagen-based studio Mencke & Vagnby and architect Peter Sand. Its two stories sum up to 3,230 square feet of charming indoor-outdoor entertaining and private spaces. The luxurious summer villa located in the small Canggu village of Bali, Indonesia, was designed to suit the needs of a Hong Kong based couple. Named Ashoka Canggu, this socializing and relaxing set of spaces were the result of merging Scandinavian traditions and Balinese materials. Seamless indoor/outdoor connections were created throughout, like the rough stone floor around the two pools transforming into a subtle matte version of itself inside.

Architects arranged each detail to shape a splendid vacation retreat: “The ground floor has an open plan and in close contact with the garden and pools, while keeping a scenic view over the rice paddies to the west. A surrounding wall of Balinese stone continues inside and becomes the main structure, to further blur the boundaries between indoors and outdoors. In contrast to the openness of the ground floor, the first floor box is kept in white concrete, reflecting the sunlight and providing shade for the ground floor, while it contains the three master bedrooms. The bathrooms are inspired by caves and also kept in a local stone with a large sky window over the shower and bathtub.The narrow north western part of the site is turned into a long swimming pool extending the shape of the northern wing and ending up in a sun deck surrounded by palm trees and with a stunning look down on/to green rice paddies surrounded by the rainforest.”