Inspiring Wooden Partitions Employed in the Design of Japanese Pojagi House
Architecture

Inspiring Wooden Partitions Employed in the Design of Japanese Pojagi House



Kiyotoshi Mori & Natsuko Kawamura of architecture studio MDS completed the design for Pojagi House, a modern Japanese residence located in a residential district of Yokohama-city. The exterior of the residence is defined by generous windows, partially opening the house towards the street. This composition is complemented by parallel cladding surfaced with cedar boards, creating an overall interesting visual effect. The entire living volume is supported by a concrete base foundations, dissolving the need of a “fence”. Here are more details from the official project description: “The interior of traditional Japanese homes feature a space with floors surfaced with straw Tatami mats, referred to as the Tsuzukima, or ‘continuous gap’. Sliding screens within the wide open area may be drawn to subdivide into smaller rooms. This concept has been reinterpreted and expanded within this dwelling, incorporating a Korean Pojagi patchwork cloth designed by the owner. Moveable panels of fabric are hung between a loose spatial arrangement of partitions comprised of a colonnade of wooden pillars. The square columns measure 150 mm, stacked against each other to form wing walls“.

  • pojagi01
  • pojagi02
  • pojagi03
  • pojagi04
  • pojagi05
  • pojagi06
  • pojagi07
  • pojagi08
  • pojagi09
  • pojagi10
  • pojagi11
  • pojagi12
  • pojagi13
  • pojagi14
  • pojagi15
  • pojagi16
  • pojagi17
  • pojagi18
  • pojagi19
  • pojagi20

0 comments