Glazed Double-Height Penthouse Overlooking The Urban Jungle

Glazed Double-Height Penthouse Overlooking The Urban Jungle

House Of The Tree rises above the city of Shenzhen, China, drawing in natural light through a defining feature of the space – a two-floor interior space partly glazed and open to the idea of “living between the city and the nature”. Designed by Kokai Studios, the penthouse apartment occupying the 48th and 49th floors of a high-rise building displays a splendid residential structure spreading over 616 square meters. A planted tree thrones in the middle of this high interior space, creating a dreamy connection between the outdoors and the light-flooded residential space. The design of these dynamic interiors were possible after tearing down walls and reorganizing the space. Created from the “ashes” of two separate apartments, this dream space combines public and private functions in a glamorous suite of spaces culminating with an outdoor terrace pierced by a swimming pool.

  • House-of-the-Tree (1)
  • House-of-the-Tree (2)
  • House-of-the-Tree (3)
  • House-of-the-Tree (4)
  • House-of-the-Tree (5)
  • House-of-the-Tree (6)
  • House-of-the-Tree (7)
  • House-of-the-Tree (8)
  • House-of-the-Tree (9)
  • House-of-the-Tree (10)
  • House-of-the-Tree (11)
  • House-of-the-Tree (12)
  • House-of-the-Tree (13)
  • House-of-the-Tree (14)
  • House-of-the-Tree (15)
  • House-of-the-Tree (16)
  • House-of-the-Tree (17)
  • House-of-the-Tree (18)
  • House-of-the-Tree (19)
  • House-of-the-Tree (20)

0 comments