Overlooking the city of Sapporo, Japan, this simple residential construction gathers views from all directions and draws them inside, through massive floor-to-ceiling windows. Surrounding vegetation and the house’s hillside location ensures the dwellers privacy is protected and they can become “victims” of a comfortable lifestyle. Designed by Japanese studio Atelier Sano, the residence bearing the name Maruyama House displays a clean, wood-cladded architecture style resting on a concrete base.

In order to keep the interior spaces open and simple, the architects designed a series of nooks that shelter different programs without interfering with the open floor plan. Reached via a twisted staircase, the main living space contains the kitchen, dining space, living room and office corner. A kitchen island flanked by open shelves on two sides and wooden dining table and chairs compose the cooking/dining area, having only the subtle furniture arrangement visually separating them from the living zone. The rest of the space is divided between the necessary programs and a freeing sense of openness both on the inside and towards the surrounding landscape. Are you inspired by this residence or prefer a more classic approach to interior design and architecture?