House 12k was cleverly envisioned by Dierendonck Blancke Architecture in between two larger structures. Located in Ghent, Belgium, this three-level home constructed on a limited budget is an eye-catcher. The architects explain: “By seeing the house as a sequence of three elements/parts with varying heights, different conditions could be realized. The first two parts consist of three floors which are connected by a central staircase. The stairs serve the different levels that vary in floor height. This creates different perspectives and a continuity of space. A skylight over the entire surface of the stairwell allows natural light to penetrate deep into the house“. The project includes a vestibule/storage between the street and living space, a dining room and kitchen above the entrance hall and two extra rooms above the dining area. [Photographer: Filip Dujardin]