Twisting Shapes and a Surprising Interior Design: Tea House in Shanghai

Twisting Shapes and a Surprising Interior Design: Tea House in Shanghai

Tea House and library is a project envisioned by studio Archi-Union Architect and located in the backyard of Archi-Union Architects’ office in Shanghai, China. Its uncommon appearance obeys the rules of modern design, while adding a little extra. According to the architects, the building “reacts to the site’s environment; the plan layout is a logically obscure quadrilateral, thus maximizing the amount of space. It is divided into three parts. A covered public area is formed towards the open space with the pool, with an enclosed tea house at ground level and library on the first floor where a small triangular balcony extends around the existing tree. Other more private spaces exist such as a lounge, reading room and service room which are arranged towards the rear of the building; a delightful transitional space was created to connect the public space and the private spaces”. Enjoy the interiors of this highly original Tea House and feel free to share your opinions below.

  • Tea-House-01-800x800
  • Tea-House-02-800x800
  • Tea-House-03-800x400
  • Tea-House-04-800x400
  • Tea-House-05-800x800
  • Tea-House-06
  • Tea-House-07-800x610
  • Tea-House-08-800x348
  • Tea-House-09-800x400
  • Tea-House-10-800x400
  • Tea-House-11-800x400
  • Tea-House-12
  • Tea-House-13-800x903
  • Tea-House-14-800x1188
  • Tea-House-15-800x601

0 comments