Architecture

Redesigned Singaporean Residence With Illuminating Skylights

advertise here

Singaporean architectural studio ONG&ONG have re-designed a modern home on the west coast of Singapore, at 28 West Coast Grove, in a tranquil neighborhood.  Through the use of wide, open spaces, the architects transformed the former residence into a sun-filled display of modern interiors. Extensive use of glass contributed to brightening up the living, entertaining and sleeping areas, but it also helped recreate the space arrangement. ONG & ONGdetached the main elements of the first floor rooms from the party wall, allowing light to enter from all sides of the residence. A secondary measure was the introduction of several skylights, thereby allowing natural light in to illuminate the greenery within. These plants give the interior a refreshing, outdoor-like feel. An infinity koi pond was also added to the back garden, creating a tranquil area for contemplation. When the folding doors are left open, the house’s inner space merges with the yard into one seamless area. The highlight of this home is the master suite, comprising of bedroom, bathroom, stand-alone island with free standing tub and an exercise area. The overall feel is a spa-like environment without ever having to leave home.”  The only thing I don’t like about this residence is the fact that the neighbors are so close.

  • 28-West-Coast-Grove-by-ONG&ONG
  • 28-West-Coast-Grove-by-ONG&ONG-(2)
  • 28-West-Coast-Grove-by-ONG&ONG-(3)
  • 28-West-Coast-Grove-by-ONG&ONG-(4)
  • 28-West-Coast-Grove-by-ONG&ONG-(5)
  • 28-West-Coast-Grove-by-ONG&ONG-(6)
  • 28-West-Coast-Grove-by-ONG&ONG-(7)
  • 28-West-Coast-Grove-by-ONG&ONG-(8)
  • 28-West-Coast-Grove-by-ONG&ONG-(9)
  • 28-West-Coast-Grove-by-ONG&ONG-(10)
  • 28-West-Coast-Grove-by-ONG&ONG-(11)
  • 28-West-Coast-Grove-by-ONG&ONG-(12)
  • 28-West-Coast-Grove-by-ONG&ONG-(13)
  • 28-West-Coast-Grove-by-ONG&ONG-(14)
  • 28-West-Coast-Grove-by-ONG&ONG-(15)

0 comments