Lifted From the Ground Like a Bird's Nest: Toda House in Hiroshima

Lifted From the Ground Like a Bird’s Nest: Toda House in Hiroshima

Japanese architect Kimihiko Okada completed Toda House, a spiraling home with a unique appearance and architecture details in Hiroshima, Japan. According to the architects, “the land of this area is developed into platforms forming several levels. The architecture was requested to have a view over the roof of the neighboring house, standing one level lower, and to consider security, for the site is located at the edge of the residential area, and to leave some space for extension when the client opens a small shop in the future. To respond to the requests, the house is lifted from the ground. Like a bird’s nest, it called up architecture’s primary function of relief from disturbance.The house is open to the view and yet protected from the fear and environment. The variations of circulation and diverse spatial relations were achieved by placing a penetrating staircase. Together with the slab, the spandrel wall creates the continuous but various environments“. How do you find the architecture of this home?

  • 2F-plan-plan_press_web
  • hiroshima8041
  • hiroshima8047
  • hiroshima8070
  • hiroshima8097
  • hiroshima8114
  • hiroshima8137
  • hiroshima8159
  • hiroshima8176
  • hiroshima8189-
  • hiroshima8197
  • hiroshima8203
  • hiroshima8208
  • hiroshima8228
  • hiroshima8244
  • hiroshima8824
  • okada-kimihiko5085
  • okada-kimihiko5094
  • okada-kimihiko5122
  • okada-kimihiko5126_2
  • okada-kimihiko5156
  • okada-kimihiko5165
  • okada-kimihiko5167
  • section_press_web_14

4 comments

  • ARCHITETURE by spqrromanus - Pearltrees December 24, 2011 at 02:50 AMLogin to Reply →

    […] Lifted From the Ground Like a Bird’s Nest: Toda House in Hiroshima | Freshome […]

  • Toda House in Hiroshima Looks like a Bird’s Nest - Decoist December 26, 2011 at 14:31 PMLogin to Reply →

    […] The architect was asked to design a structure having a view over the roof of neighboring buildings, which are a level lower. The lower portion is left unoccupied since the client wanted to open a shop in the future. The design offers a view to the entire neighboring house. In addition, it meets all the requirements specified by the client. A penetrating staircase is used to achieve a diverse spatial outlook and the spandrel wall gives an extra-ordinary ambience to this wonderful building. […]

  • Blog de Avízpate – Vive como los Supersonicos….en Japon January 2, 2012 at 20:35 PMLogin to Reply →

    […] Fuente | FreshHome.com […]

  • Smalt rede « Details and Dreams January 9, 2012 at 08:01 AMLogin to Reply →

    […] Via Freshome […]