The Avenue Residence was designed by Neil Architecture and is a multi-residential building located in Melbourne, Australia. Seen on Architizer, the project responds to the challenge of linking two homes in one single structure without the ubiquitous garage taking up a large part of the facade. According to the architects, “as a rejection of this prevailing model, the project sought to sensitively provide a high quality infill development as a modest and discreet intervention to the street-scape. The key element in the development of the concept is the rammed earth wall, which serves at once as a party wall and boundary identifier, and as an anchor grounding the dwellings and holding them in the landscape. One of our primary aims was the development of a sensitive typology for urban consolidation in what is an established outer suburban fringe setting. The lack of defining boundary elements along the street preserves the original landscape features and serves to unify the street-scape appearance and reinforce the prevailing neighborhood character”. The solution found by the architects in this particular case comes with no compromise in comfort. Just have a look at the photos and convince yourself.