When dealing with small spaces, creativity can turn things around for the better. This is the case with the “Vault Room”, a rehabilitation project developed by Brussels based international practice 51N4E. According to the architects, “the renovation of this small terraced house, in the historical heart of Bruges,Belgium,  consists of reinterpreting the typical cramped back buildings as a spacious and generous lit winter garden. The double-height space, entirely covered in timber planks, starts off as an arch which gradually lifts asymmetrically towards the back, framing the tall tree of a neighboring garden. The old house is entirely renovated with partly new flooring and new color schemes for facade, walls and ceilings. The custom made kitchen furniture with integrated fire place doubles as working area, becoming the new center of the house“. I was personally very pleased to see that the exterior architecture was left intact, while the interior was designed in a creative modern style. What are your thoughts on this strange looking “vault home”? [Photography by Lindman Åke E:son]