Occupying a tight site measuring 60’ x 40’, the commercial complex named Jewel Box delivers a fascinating architecture. “The idea was to conceive an envelope that rose above the glass box while it established a new identity and visual experience.” Understanding the importance of high visibility for commercial purposes, the architects designed a commercial building that encompasses all necessary things for its modern functioning: a fascinating and imposing facade, transparency for commercial purposes and a smart parking place around the building, allowing its structure to appear to be floating. The Jewel Box in Bangalore, India, was designed by Cadence Architects, who explain their work on this project: “We set out on a process of distorting the glass box with a solid edge around it, we further conceived the transparent edge as a void in a solid as opposed to a two dimensional transparent edge. The object was further articulated as a chiseled object which is multi-faceted. A staircase connecting ground to the first level was further fused with the faceted object. The crystalline form was realized using Ferro concrete whose end result was an animated box, frozen while evolving.”