Trendy Home in California Overlooking an Olive Orchard
Architecture

Trendy Home in California Overlooking an Olive Orchard


This modern home was designed by Cooper Joseph Studio and is located in the Dry Creek Valley near Sonoma, California. According to the architects, it is spread on three levels and its total surface is 850 square feet. Here is a short description from the project developers: “Situated at the top of an olive orchard, the exposure faces north, taking advantage of the breezes, and shade from existing forests to the south. Exploiting an existing open area with particularly hard clay soils we removed no trees. The goal was to create an energy efficient, compact dwelling where the clients could sit in shaded areas, entertain friends with their own food production, and enjoy the wonderful views across agricultural lands. The structure is anchored, to the steep hillside with a series of retaining walls and cascading exterior decks, each linked to an interior space. The circulation always directs you to the views while the fenestration protects from the hot southern sun in favor of soft northern light. The main interior stair skewers the levels along the predominant central concrete wall”. Like what you see?

  • sonoma_100711_01-940x626
  • sonoma_100711_02-940x626
  • sonoma_100711_03-940x626
  • sonoma_100711_04-940x626
  • sonoma_100711_05-940x627
  • sonoma_100711_06-940x626
  • sonoma_100711_07-940x626
  • sonoma_100711_08-940x626
  • sonoma_100711_09-940x626
  • sonoma_100711_10-940x626
  • sonoma_100711_11-940x626
  • sonoma_100711_12-940x626
  • sonoma_100711_13
  • sonoma_100711_14-940x726

2 comments

  • […] Via Tags: architect, design your home interior, modern house designed Filed under: Architecture […]

  • […] This modern home was designed by Cooper Joseph Studio and is located in the Dry Creek Valley near Sonoma, California. According to the architects, it is spread on three levels and its total surface is 850 square feet. Here is a short description from the project developers: “Situated at the top of an olive orchard, the exposure faces north, taking advantage of the breezes, and shade from existing forests to the south. Exploiting an existing open area with particularly hard clay soils we removed no trees. The goal was to create an energy efficient, compact dwelling where the clients could sit in shaded areas, entertain friends with their own food production, and enjoy the wonderful views across agricultural lands. The structure is anchored, to the steep hillside with a series of retaining walls and cascading exterior decks, each linked to an interior space. The circulation always directs you to the views while the fenestration protects from the hot southern sun in favor of soft northern light. The main interior stair skewers the levels along the predominant central concrete wall”….VIA […]