Casa Farellones was designed by dRN Architects and is located in a mountain valley, outside Santiago, Chille.  Accroding to the project developers, “the design proceeds from the particularities of the topography, its slope, its vegetation, its views and the requirements of the client. All these conditions allowed a new definition of the program for a single-family house and to turn it into a single-person one in a spot that allows him to get away from the city and live in a close relationship with the landscape of the Andean foothills. The topography is interrupted by an 8×36m horizontal plane running north-south against the slope. The platform generates a stable and continuous surface area that includes a guest room, a patio, a pavilion, a terrace and a pool, which occupy its entire length.

The heavy surface of the patio, raised 70cm above the level of the platform, is defined by the base of a pre-existing hawthorn tree. The pavilion is a glass enclosure beneath a light-weight roof, dark in color, an almost empty space from where the gaze traverses the glass in the direction of the foothills, the deep valley, the pines and the space immediately outside, taking in every field of vision the terrain offers”. We have to admit we were captivated by the incredible landscape this home is so perfectly connected to. Enjoy the relaxing photos taken by James Silverman and do not hesitate to give us your feedback below.