The modern residence was designed by Schmidt Aquitectos Asociados and is located in Lo Curro, Santiago. The gentle slope of the site is covered with a forest of eucalyptus trees planted 30 years ago and crossed by an irrigation canal. It faces north and has a front view of the southern slope of the hill with vegetation, and a side view of the area east of the city. This site brings together the best of central Chile, in addition to being just minutes away from major highways. The owners wanted a “small, but cozy home”, so the architects respected their decision and envisioned a home made of boxes placed on the ground, turning the inhabitants into spectators of nature. To make the house comfortable and to dilute the boundary between inside and outside, natural textures such as stone walls and wood floors were used. The floor to ceiling windows provide amazing views over the surrounding landscape. Have a look!