Bright and Charming Modern Residence Surrounded by Nature

Bright and Charming Modern Residence Surrounded by Nature

Every home has a story and every story has its own protagonists. Created to suit the lifestyle, expectations and ambitions of its inhabitants, this next home gathers under its roof a world of inviting and clutter-free interiors, as well as many spaces for entertaining guests. From the outside, the residence appears as a strong and imposing structure, although the interior space is limited to two stories. With a combination of stone, dark wood and glass, the facade has a striking contemporary look. Large glazed windows create a connection between the indoor living space and the surrounding nature. An interior courtyard further creates an equilibrated feeling of belonging to nature.

The designers express their view on the beautifully created residence: “Cantilevered framed structures are anchored to the site with monolithic limestone walls. Expansive glazing opens the interior to the valley bush land views beyond. Light filled spaces with a direct connection to garden courts and the natural bush surrounding the property. An open external fire pit to enjoy the summer evenings. Soft casual furniture and finishes set the mood, a sanctuary from the hustle of city life.”¬† Every room in the house was exploited by the architects from Dane Design Australia to its full potential.

4 comments

  • marjorie misador February 26, 2011 at 04:58 AMLogin to Reply →

    this is a nice home, ideal 4 a family with healthy living!

  • mlynarf February 26, 2011 at 13:10 PMLogin to Reply →

    Looks more like a hotel than a home to me. I think I would prefer flexible space that meant moving things around to make the living space entertaining space, rather than having several living space zones. But maybe I’m just small-space-in-London bound :)

  • Anton February 26, 2011 at 17:20 PMLogin to Reply →

    Interesting project, I like the selection of materials!

  • Freshome Saturday Design Spotter 3 | CasasBonitasRemodeling.com January 10, 2012 at 00:25 AMLogin to Reply →

    […] descending from the ceiling make the interior very friendly. The photo was taken in a remarkable modern residence in […]