Zen-Like Cube Shaped Study Crib in the Catskill Mountains

Zen-Like Cube Shaped Study Crib in the Catskill Mountains

Scholar’s Library was designed by architect Peter Gluck and is located in the Catskill Mountains, northwest of New York, USA. This unusual building accommodates over 10 000 books belonging to the architect and his wife, a scholar of Japanese history. You can look at the incredible looking studying refuge as a 20 feet cube filled with knowledge. While the ground floor has no windows as it was especially developed for storing books, the upper level is open towards the inspiring natural environment. The large windows offer panoramic views of the surrounding forest and contribute to creating a charming retreat, perfect for studying and relaxation. There is plenty of space within the beautiful studio, enough to shelter a comfy sofa, work spaces and bookshelves.  Could you imagine a better office? ( Photos by Paul Warchol )

9 comments

  • Hmm December 12, 2010 at 20:41 PMLogin to Reply →

    I can almost smell the fresh air…what a beautiful place.

  • Jonathan December 12, 2010 at 21:10 PMLogin to Reply →

    i want one.

  • Bryan December 13, 2010 at 03:22 AMLogin to Reply →

    I’d like to see the first floor where the 10,000 books are stored. Is there a main house on the same property? Am i to understand that there is no sleeping area or bathrooms/plumbing? interesting concept, but it seems like an antiseptic white/glass box, not very imaginative.

  • Panoramic Library Office in the Catskill Mountains | Forever Reverie December 13, 2010 at 06:42 AMLogin to Reply →

    […] This building, called Scholar’s Library, was designed by architect Peter Gluck and is located in the Catskill Mountains, northwest of New York, USA. This unusual building accommodates over 10,000 books belonging to the architect and his wife, a scholar of Japanese history. You can look at the incredible looking studying refuge as a 20 feet cube filled with knowledge. While the ground floor has no windows as it was especially developed for storing books, the upper level is open towards the inspiring natural environment. The large windows offer panoramic views of the surrounding forest and contribute to creating a charming retreat, perfect for studying and relaxation. There is plenty of space within the beautiful studio, enough to shelter a comfy sofa, work spaces and bookshelves.  ( Photos by Paul Warchol ) via Freshome […]

  • 読書の森(Scholar’s Library) : monogocoro ものごころ December 13, 2010 at 13:02 PMLogin to Reply →

    […] by Paul Warchol via:freshome Original: Peter Gluck and Partners:Scholar’s Library blog comments powered by Disqus […]

  • Zen-Like Cube Shaped Study Crib in the Catskill Mountains | CribcandyThe Best from Household and Interior Design Blogs Around the World, Every Day December 13, 2010 at 20:57 PMLogin to Reply →

    […] over 10 000 books belonging to the architect and his wife, a scholar of Japanese history. Visit site » freshome.com comment […]

  • Carl December 13, 2010 at 20:57 PMLogin to Reply →

    These kind of spaces are always a little boring… 360 degrees of windows are, in my opinion, uncomfortable, and sloppy. It’s like the designer or architect couldn’t make a design or didn’t know how to edit themselves. There’s no editing, no statement, no seduction of the senses. The placement of a window, or an open space has to have a great editors eye, much like a great picture has to come from someone with editing choice. I like a window to be treated like a photo, or a space to be treated like an observatory, and some editing is necessary for the romance or seduction of a space to really come alive.

  • Cube Retreat in the Catskills | CabinZoom February 4, 2011 at 21:14 PMLogin to Reply →

    […] View more at Freshome […]

  • Daniel February 4, 2011 at 21:17 PMLogin to Reply →

    I know I’m a little late to the party, but I love this place. I’m no fan of minimalism (generally), but the form is perfectly suited for the function. It’s not a vacation home, it’s a place to read and relax.

    Granted, a deck up on that roof would have made it better! :)