An elegant silver cladding covers the exterior of this amazingly beautiful construction cantilevering over panoramic views of the woods and meadows of Suffolk, England. The traditional barn shape was altered by an exterior that tries to overcome classic design in the countryside and offer an educational goal: making architecture available and accessible in the beautifully natural rural areas. The silver cladding on the outside walls and roof reflect nature and all its changes: all four seasons take part in this uniquely constructed structure. Balancing Barn is created by architects from MVRDV furnished by interior design firm Studio Makkink Bey whose designers created an oasis of modern comfort and timeless elegance.

Holidays or vacations spent in this 30 meters long cantilevered wonder can bring you an interesting experience: half of the barn seems to float over the hill and makes you a participant to nature`s changes. Looking down from the house, the terrain slopes more until the viewer has a complete tree level view of the amazing scenery. The rigid structure is supported by a concrete core that is heavier on the part where the building touches the ground. This holiday home is up for rent and it can accommodate up to 8 people. The interior design is supported by a neutral timber that acts like a canvas for the inspired colours and elements that combine old and contemporary Britain. All the interior design elements – carpets, wall-paper, textile wall-elements- create a playful and comfortable residential feeling. Ventilated by a heat recovery system and insulated, the barn also receives heat from a ground source heat pump, making it an energy efficient structure.  Fun, beautiful and unique, the Balancing Barn must be put on your next holiday list.