From Parsonson Architects comes Salamanca House, a residence located in a historically listed site. This usually comes as a major restrain for most architects, as the plans of the project must blend in with the environment. Moreover, this building had to be “added” to a 1900’s house, having to fit in a narrow space within the original construction. In the pictures below you have the final results, a project which respected its brief entirely and an interesting building as well. Here is some information from the architecture firm: “The resultant dwelling fully utilizes its site. Space for the bedrooms and garaging was excavated below, forming a base to the lighter living spaces above. The roof is clad in zinc and is cut and folded cleanly to focus views out to the harbor and diagonally to the trees, while at the same time providing a sense of enclosure and privacy.”