The Ygne summer house if situated on the island of Gotland, one of Swedens most popular summer holiday spots and is designed by Sandellsandberg. The design ambition was to build a house that would recess into the natural environment. FLoor to ceiling windows wrap the house from the entry facade into the inner courtyard, allowing the heavily wooded exterior to become a part of the interior landscape. The main living area has a strong material change from the living area has a strong material change from the interior to the exterior.

The exterior uses a rich material palette of Chinese tung oiled pine siding and decking, green painted siding and cor-ten steel detailing, where as, the interior uses a pale palette of white painted walls, white washed pine floor, concrete fireplace, and limestone. The sleeping area counter balances this with oiled masonite wall panels.